fbpx

Autarkische woning

Compleet autarkische woning bouwen bij Bulko Nederland

Een autarkische woning kenmerkt zich doordat deze woning compleet voorziet in eigen behoeftes. Een autarkische woning moet dus zijn gebouwd van hernieuwbare en recyclebare materialen en men moet de beschikking hebben over oneindige energiebronnen. Met autarkisch wonen staat een mens volledig op zichzelf en is het onafhankelijk van externe invloeden.

Vanuit vroeger kenmerkte het autarkisch leven en wonen zich vooral door alles wat de natuur te bieden had. Het autarkisch wonen van nu is compleet anders. De bewoner daagt als het ware de natuur uit en maakt op slimme wijze gebruik van wat de natuur de bewoner aanbiedt. Met een autarkische woning maakt de architect op een slimme manier gebruik van de natuur. Denk daarbij aan het zonlicht, regenwater en de warmte die de aarde zelf te bieden heeft. Het autarkisch wonen is niet alleen voor de klant een uitdaging maar ook voor de installateurs van Bulko Nederland. Bulko Nederland biedt de klant een perfecte unieke en slimme woning.

Voorbeelden van zelfvoorzienende materialen en voorzieningen

Net als bij de energiezuinige-, en energieneutrale woningen zijn er meerdere mogelijkheden kwa zelfvoorzienende materialen en voorzieningen. De klant kan aan de hand van deze voorzieningen zijn of haar eigen unieke woning samenstellen. Geen enkele autarkische woning is namelijk hetzelfde! Hieronder een aantal voorbeelden van de materialen om zelfvoorzienend te leven:

Zelf voorzien in voedsel:
– Moestuin;
– Fruitbomen;
– Kippen, koeien, geiten.

Zelf voorzien in energie (waarbij niet aangesloten op energienetwerk):
– PV zonnepanelen;
– Accu’s voor opslag elektriciteit;
– Bodemwarmte;
– Warmtepomp;
– Natuurlijke ventilatie door aanleg sedum-dak.

Zelf voorzien in water:
– Regenwateropvang om de tuin te sproeien, wc door te trekken, kan nog verder gefilterd worden zodat het drinkbaar wordt.
– Filteren van het afvalwater door middel van planten, een helofytenfilter, dit water kan nog verder gefilterd worden zodat het drinkbaar wordt.

Zelf voorzien in afvalverwerking:
– Filteren van het afvalwater door middel van planten, een helofytenfilter;
– Composthoop;
– Mulchen;
– Septische tank.

Klant, adviseur en architect: ”samen bouwen”!

Bulko Nederland werkt samen met een architectenbureau om de ideale en unieke zelfvoorzienende woning voor de klant te realiseren. Bulko Nederland heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de houtbouw en heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in grote bouwprojecten. Daarbij heeft de klant de beschikking over een adviseur en architect die de wensen aanhoren en aan de hand daarvan een compleet advies en ontwerp aanleveren. Bulko kenmerkt zich dan ook door het motto: ‘’Samen bouwen’’!

Bekijk een aantal compleet autarkische architect ontwerpen (onderaan de pagina)!

Toch liever een compleet energieneutrale of energiezuinige woning? Lees meer over de energieneutrale woning en / of energiezuinige woning. Vraag bij Bulko een offerte aan voor één van deze slimme woningen!

Binnenkort komen alle hernieuwbare en recyclebare materialen en voorzieningen online.

button