fbpx

Chaletwoningen

Duurzame houten chaletwoningen van Bulko!

Een houten chaletwoning is door de jaren heen een enorm begrip geworden. Wie om zich heen kijkt, ziet steeds vaker chaletwoningen staan, van groot tot klein. Daarbij worden de houten woningen ook steeds luxer en moderner. Met deze trend is de website van Timbersales meegegaan. Een houten chaletwoning bouwen betekent bij Bulko: duurzaam, innovatief en bijzonder!

Een luxe chaletwoning kenmerkt zich natuurlijk door veel energiezuinige- of zelfs energieneutrale toepassingen. Kijk voor de vele toepassingen bij onze energiezuinige woningen en energieneutrale woningen. Ook het bouwen van een autarkische woning behoort tot de mogelijkheid. In deze slimme woningen kunt u comfortabel wonen en verblijven.

Bulko Nederland, kan het hele traject (van ontwerp en vergunning tot aan de uiteindelijke bouw) voor u uit handen nemen. Of u nu een cascowoning of compleet afgewerkte luxe houten woning wenst, Bulko realiseert het voor u! Voor het ontwerp kunt u samen met een eigen architect en adviseur om de tafel om uiteindelijk uw eigen duurzame woning te bouwen. Ook het vergunningstraject, en of u moet voldoen aan het bouwen volgens bouwbesluit, kunt u compleet uit handen geven. Natuurlijk kan het hele vergunningstraject ook zelf geregeld worden. Let op dat de regels van het bouwbesluit en vergunningen per gemeente verschillend zijn. Mochten de plannen voor uw chaletwoning voldoen aan de regels van het bouwbesluit, betekent dit in de meeste gevallen dat u permanent mag verblijven in de houten woning. Bekijk hier de regels van het meest recente bouwbesluit van 2012.

Bekijk hieronder een legio aan mogelijkheden van een aantal luxe houten woningen!

Bulko: van Tiny houses en chaletwoningen tot aan kubuswoningen en zelfvoorzienende woningen!

Bulko Nederland heeft een groot aanbod houten woningen (zoals hierboven). De mogelijkheden voor uw eigen woning zijn dan ook heel divers. Of u nu een Tiny House, chaletwoning, kubuswoning of zelfvoorzienende woning wenst, Bulko kan het voor u realiseren. Het enige wat u als klant hoeft te doen is een zo specifiek mogelijke plattegrond/schets insturen met daarbij uw wensen aangegeven, waarna u binnen de kortste keren kan genieten van uw eigen prachtige houten woning!

Tegenwoordig zijn er vele (terugkerende) termen voor ‘moderne chaletwoningen’. Dit zijn onder andere de termen: Tiny Houses en kubuswoningen. Deze houten woningen zijn van origine relatief kleinschalig, maar doordat er zeer efficiënt wordt omgesprongen met de ruimtes, wordt de woning optimaal benut. Daarbij staan de woningen er om bekend, dat er verantwoord wordt omgegaan met energie. Dit komt mede door de goede ventilerende eigenschappen van de woningen. Het wonen in dergelijke woningen wordt als zeer comfortabel beschouwt. Terug van weggeweest zijn de kubuswoningen. Nadat de woningen hun oorsprong kennen van de architectuur van de jaren dertig, is het de meest recente trend geworden. De zeer doeltreffende woningen kenmerkt zich onder andere door de pure lijnen die in de woning zijn verwerkt. Verder kenmerken de woningen zich onder andere door zijn:

  • Geometrische vormen;
  • Moderne bouwstijl;
  • Beste energieprestaties (door efficiënte constructie);
  • Grote gevelramen (met als voordeel veel lichtinval);
  • Verrassende betaalbaarheid.

In samenwerking met onze architect hebben wij al meerdere ontwerpen gemaakt voor de houten kubuswoningen. Bekijk de projecten in samenwerking met architectuurbureau project.DWG en laat u inspireren!

Wat zijn de kosten voor een chaletwoning?

Wat de kosten zijn voor een chaletwoning is natuurlijk voor elk type woning verschillend. Dit is afhankelijk van de afmetingen, type materiaal, type houtsoort, hoeveelheid glas, wel of geen verdiepingsvloer, de indeling en de inrichting van de woning enzovoort. De standaard chalets zijn uitgerust met een keuken, slaapkamers, badkamer met douche en toilet. Alle chalets worden standaard opgeleverd inclusief installatiewerk, centrale verwarming, vloerisolatie en behang klare binnenwanden. De plaatsing van een chalet is, net als de btw, inbegrepen bij de prijs. Ook een casco houten chaletwoning behoort tot de mogelijkheden. Bij Bulko ontwerpt en bepaald u zelf uw eigen houten woning, van groot tot klein en van standaard tot zeer modern. Natuurlijk zijn extra energiezuinige en neutrale voorzieningen aanvullende opties waarvoor u kunt kiezen.

Wanneer wij een goed beeld hebben van de wensen die u kenbaar hebt gemaakt sturen wij u een gerichte prijsindicatie. De volgende stap in het proces is een afspraak met één van onze adviseurs. De adviseur komt graag het één en ander ter plekke bij u op locatie bespreken en bekijken.

Afspraak maken met één van onze adviseurs

Wilt u graag de mogelijkheden bespreken en heeft u een deskundig advies nodig? Dan bent u bij onze adviseurs aan het juiste adres. De adviseur denkt met u mee en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Over het algemeen geven wij eerst een prijsindicatie af voordat u met een adviseur in gesprek gaat. Dan heeft u al enig beeld wat u kunt verwachten. Vul het contactformulier graag zo uitgebreid mogelijk in met uw wensen en NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats), zodat wij een gerichte prijsindicatie kunnen opstellen. Met uw NAW-gegevens kunnen wij al het één en ander uitzoeken (denk aan vergunningen, inzien van bestemmingsplannen en kadastrale kaarten), dus deze gegevens zijn wel degelijk van belang (uiteraard gaan we met uiterste zorgvuldigheid met uw gegevens om en verstrekken deze niet aan derden).

Is bezichtiging mogelijk?

Wanneer u een bezichtiging wenst, is dit zeker mogelijk. Helaas beschikken wij niet over een showterrein, maar wij kunnen wel een afspraak voor u maken met een bestaande klant om een (dergelijke type) woning te bezichtigen. Een adviseur ter plekke gaat graag met u de woning bij langs en adviseert u waar nodig.

Een aantal van onze architect ontwerpen in beeld.