fbpx

Energieneutrale woning

Houten energieneutrale woning bouwen bij Bulko Nederland

Een houten energieneutrale woning of NOM-woning (nul-op-de-meter = EPC = 0), is een woning waarbij zowel energie uit reststromen als hernieuwbare energiebronnen opgewekt worden die het totale verbruik van de woning afdekken. Energiebronnen voor elektriciteit en warmte zijn bijvoorbeeld de zon, wind en bodem. Natuurlijk spelen ook hoge isolatiewaardes, gebalanceerde ventilatie en lucht-kierdichting een rol bij het terugwinnen van het verbruik. Voor een nul-op-de-meter woning, is er over het algemeen in de winterperiode stroom nodig. Het verbruik wordt in de zomer weer teruggewonnen, waardoor de woning over een jaar gemeten, nul-op-de-meter is. De slimme houten woningen zijn afgewerkt door middel van een combinatie tussen duurzaam hout, hardhouten kozijnen, die FSC gecertificeerd zijn en hoogwaardige kunststof materialen. Bij de duurzame houtsoorten kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Red Cedar, ThermoWood, of NobelWood. Daarbij zijn kunststof kozijnen voorzien van hoge isolatiewaardes (warmte- en geluidsisolerend), voldoen aan politiekeurmerk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud.

Drie verschillende duurzame en energieneutrale energiebronnen

Net als bij energiezuinige woningen, wordt geadviseerd om de woning te voorzien van veel glas. Passief gebruik van de woning is daarbij een belangrijke voorwaarde. De kant van de houten woning met het meeste glas dient naar het Zuiden / Zuidwesten te richten. De houten woning maakt op deze manier het best gebruik van de warmte van de zon. Op deze manier wordt een slimme woning gecreëerd. Hieronder zijn alle duurzame energiebronnen uit reststromen, hernieuwbare energiestromen en fossiele brandstoffen weergeven:

Energie uit reststromen

 • Warmteterugwinning (voor o.a. douche en ventilatie);
 • Restwarmte uit nabije omgeving.

Hernieuwbare energiebronnen

 • Zonne-energie (zonneboilers en pv-panelen);
 • Warmtepompen (bodem, warmte, water);
 • Warmte-koud opslag (bodem);
 • Windenergie (turbines).

Fossiele brandstoffen

 • Hoge rendement installaties (CV-ketel, ventilatoren en radiatoren);
 • Energie-efficiënte verlichting (tijdschakelaars, daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie);
 • Lage warmteproductie (energiezuinig apparatuur);
 • Besparing warm tapwater (lengte leidingen);
 • Ventilatie (behoefte-afhankelijke regeling).

Met de aanschaf van een energieneutrale woning wordt geïnvesteerd in de toekomst en wordt het tijdperk van fossiele brandstoffen achter gelaten. Kies voor een installatie die zich niet alleen weer verdiend, maar bovenal het milieu spaart. Bulko Nederland stelt daarbij alles in het werk om in een hoog geriefelijk klimaat ‘nul-op-de-meter’ te creëren.

Klant, adviseur en architect!

Bij de bouw van een energieneutrale woning zit architectuur anders in elkaar dan bij de bouw van een standaard woning. De ene unieke woning is namelijk de andere niet. Daarom heeft Bulko Nederland de beschikking over een architect om de droomwoning van de klant te realiseren! Samen met de adviseur en architect komt de klant tot een gepaste houten woning. Hierbij staat een strakke, energieneutrale en milieu ontlastende houten woning centraal!

Bekijk een aantal energieneutrale architect ontwerpen (onderaan de pagina)!

Interesse in een energieneutrale woningenergiezuinige woning of compleet autarkische woning? Maak de wensen kenbaar en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Binnenkort komen alle materialen en voorzieningen online voor het opwekken van energie uit reststromen, hernieuwbare energiebronnen en fossiele brandstoffen voor de NOM-woningen.

button