fbpx

Energiezuinige woning

Houten energiezuinige woning bouwen bij Bulko Nederland

Onder een energiezuinige woning wordt een woning verstaan die geheel duurzaam is opgebouwd met natuurlijke- en milieuvriendelijke materialen. Het beperken van het energieverbruik is de belangrijkste schakel bij deze woning. De architectuur, oriëntatie en indeling van woning dragen mee aan het optimaal gebruiken van de energiebronnen. Zoveel mogelijk gebruik maken van energiezuinige en milieu-ontlastende materialen bevorderen ook het verlagen van het energieverbruik. Met een goed geventileerde en geïsoleerde houten woning wordt vanzelf een comfortabel leefklimaat gecreëerd. Het ventileren van een woning bevorderd de doorloop van verse lucht, wat goed is voor de gezondheid. De klant kan bij Bulko kiezen uit drie varianten woningen:

 1. Een standaard ontwerp uit het Bulko assortiment.
 2. Een standaard ontwerp aangevuld met uw persoonlijke wensen
 3. Een unieke woning, welke geheel ontworpen is in samenwerking met een beschikbare architect.

Onder de standaard wordt bij Bulko de energiezuinige woningen bedoeld. Een energiezuinige woning is een slimme woning die niet alleen in de basis zuinig met energie omgaat, maar ook als doelstelling heeft om het milieu te ontlasten. De energiezuinige woningen zijn strak en modern uitgevoerd. Het moge duidelijk zijn dat energiezuinig niet hetzelfde betekent als energieneutraal. Bij allebei de woningen is er gebruik gemaakt van de meeste duurzame en milieuvriendelijke materialen. Het verschil is dat er bij een energieneutrale woning de energie uit reststromen en hernieuwbare energiebronnen wordt opgewekt. Bij de standaard, energiezuinige woningen van Bulko is alleen een gedeelte van het totale verbruik afgedekt.

Bouw door middel van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen!

Een standaard houten woning bouwen door de medewerkers van Timbersales betekent een woning, welke afgewerkt is door middel van een combinatie tussen duurzaam hout, hardhouten kozijnen, die FSC gecertificeerd zijn en hoogwaardige kunststof materialen. Bij de duurzame houtsoorten kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Red Cedar, ThermoWood, of NobelWood. Daarbij zijn kunststof kozijnen voorzien van hoge isolatiewaardes (warmte- en geluidsisolerend), voldoen aan politiekeurmerk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud.

Bulko Nederland heeft als doelstelling om de houten woningen zo open en modern mogelijk te bouwen, wat het gebruik van veel glas met veel openslaande ramen en deuren betekent. Op deze manier heeft de klant het gevoel het binnen met buiten te verbinden en andersom. Naast dat het glas een functionele werking heeft (warmte komt de woning binnen en de goede isolatiewaarde van glas), komt het ook de strakke en moderne uitstraling ten goede. Ook geeft de authentieke en unieke houten woning, door het gebruik van het vele glas, het geheel een open en strakke uitstraling.

”Samen bouwen”

Doordat Bulko Nederland staat voor ‘’samen bouwen’’ is ook de installatie helemaal afgestemd naar de wensen van de klant. Op deze manier wordt er een unieke energiezuinige woning gecreëerd. De wensen worden besproken met de adviseur (en mogelijk architect), waarna de adviseur de klant advies geeft wat het beste is in zijn of haar situatie. Een aantal voorbeelden voor energiebesparende installaties:

 • (Hybride) warmtepomp;
 • Zonneboiler of zonnepanelen;
 • Slimme thermostaat;
 • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning;
 • Verwarming door middel van vloerverwarming of infrarood panelen.

Architectuur en begroting

Interesse in een woning op basis van architectuur? Bulko Nederland heeft de beschikking over een architect om de droomwoning van de klant te realiseren! Afspraak gewenst? Bekijk hiervoor de werkwijze die gehanteerd wordt door Bulko Nederland. Wanneer het proces in gang is gezet, is de standaard, energiezuinige woning binnen 2 – 3 maanden gerealiseerd.

Bij Bulko Nederland wordt gewerkt met een transparante begroting, welke bepaald wordt aan de hand van de volgende factoren:

 • Afmeting van de woning;
 • Het aantal bouwlagen van de woning;
 • Materiaalgebruik voor de gevelbekleding;
 • Materiaalgebruik binnen afwerking;
 • Hoeveelheid glas voor de woning;
 • Het type dak.

Bekijk een aantal energiezuinige architect ontwerpen (onderaan de pagina)!

Interesse in een energiezuinige woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw energiebesparende en milieu ontlastende droomwoning! Liever een woning die energieneutraal is? Lees dan alles over een energieneutrale woning (ook wel NOM = nul-op-de-meter woning) of compleet autarkische woning (zelfvoorzienende woning).

Bulko Nederland heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de houtbouw en staat graag voor de klant klaar!

Binnenkort komen alle materialen en voorzieningen online voor het opwekken van energiebronnen voor de energiezuinige woningen.

button