fbpx

Houten mantelzorgwoning: samen en toch zelfstandig

Houten mantelzorgwoning

Houten mantelzorgwoning: samen en toch zelfstandig

Een houten mantelzorgwoning is een complete tijdelijke woning naast uw huis. Zo wonen uw ouders of geliefden bij u en toch zelfstandig.

Nederlanders worden steeds ouders en de kwaliteit van zorg neemt toe. Daardoor wonen ouderen steeds langer zelfstandig, tot dit vaak niet meer kan door fysieke of psychische omstandigheden. Uw hulpbehoevende ouders of een ziek familielid in huis nemen is waarschijnlijk geen optie. Plaatsing in een verplegingshuis gaat echter ook te ver. In dit soort gevallen is een houten mantelzorgwoning ideaal.

Een houten mantelzorgwoning is een compleet uitgeruste, tijdelijke woning naast uw eigen huis. Het huis bestaat standaard uit een woonkamer, badkamer, slaapkamer en eetkamer, die ruimte biedt voor een in hoogte verstelbare keuken. Met een houten mantelzorgwoning wonen uw geliefden dicht bij u én in hun eigen, vertrouwde omgeving.

 

Houten mantelzorgwoning kopen

Timber Sales maakt houten mantelzorgwoningen op maat. De woningen zijn compleet, comfortabel en bieden volop privacy. En er zijn meer voordelen.

  • Uw houten mantelzorgwoning is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk
  • Wilt u bredere deuren, lagere drempels of een extra grote badkamer? U bepaalt het zelf
  • Elke mantelzorgwoning kunnen we volledig aanpassen aan uw medische wensen en vereisten

 

Hoe ziet uw houten mantelzorgwoning eruit?

Met een houten mantelzorgwoning van Timber Sales kiest u voor maatwerk. We ontwerpen en produceren de woning in eigen fabriek en u heeft invloed op elk onderdeel, tot in het kleinste detail.

Een houten mantelzorgwoning bestaat standaard uit een woonkamer, slaapkamer, badkamer en eetkamer. We richten de woning zo in dat u eenvoudig extra voorzieningen kunt toevoegen, als de zorgvraag toeneemt.

De mantelzorgwoning is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk. Wilt u bredere deuren, extra ramen of een tillift installeren in de badkamer? Dan houden we daar rekening mee in het ontwerp.

Door de keuze voor hout is uw mantelzorgwoning licht, sfeervol en rustgevend. Bovendien heerst er een prettig binnenklimaat. Hout leeft, reguleert vocht en houdt de lucht gezond. Het is bekend dat een houten huis de gezondheid van mensen met astma en ademhalingsklachten bevordert.

 

Afwerking van uw houten mantelunit

Timber Sales werkt uw houten chalet hoogwaardig af. Zo gebruiken we uitsluiten massief hout, dat uitstekend isoleert en vocht reguleert. Hierdoor bespaart u op de stookkosten. Daarnaast voorzien we de mantelzorgwoning van een eersteklas elektrische installatie.

Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de afwerking van bijvoorbeeld de buitenwanden of het dak, dan houden we daar rekening mee. Ook het plaatsen van een overdekte veranda, houten terras of een extra hobby- of studiekamer is mogelijk.

  • Uw houten mantelzorgwoning is volledig op maat gemaakt, dus uniek
  • Traditioneel, modern of eigentijds: bepaal zelf de afwerking van de woning
  • Er is een houten mantelzorgwoning voor elk budget

Vergunningsvrij plaatsen mantelzorgwoning

Gemeentes hanteren strenge regels om een wildgroei aan bouwwerken tegen te gaan. Mantelzorgwoningen vallen hier vaak niet onder en u kunt ze vergunningsvrij plaatsen. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet een mantelzorgwoning voldoen aan het bouwbesluit en mag hij maximaal 15 jaar blijven staan.

Een mantelzorgwoning mag daarnaast onderdak bieden aan een huishouden van maximaal 2 personen en maximaal 100 m² groot zijn. Twijfelt de gemeente aan de noodzaak van de woning, dan kan ze een medische verklaring eisen.

Op de website www.omgevingsloket.nl vindt u meer informatie over de regels ten aanzien van mantelzorgwoningen.

 

Mantelzorgwoning kopen prijs

Mantelzorgwoningen zijn er in alle soorten en maten. Timber Sales maakt ze volledig op maat en u bepaalt zelf de indeling, uitvoering en afwerking. De gemaakte keuzes bepalen de prijs van de woning. De prijzen van houten mantelzorgwoningen beginnen bij ___ .

Neem voor een precieze prijsopgave contact op met Timber Sales. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze mantelzorgunits.

Dit zeggen klanten over de mantelzorgwoningen van Timber Sales

 

Bekijk ook onze andere houten woningen: